Två Feta Grisar får sin egen bryggpub

Bildspel

Bild 1 av 4

På fredag är det premiär för bryggpub hos Två Feta Grisar. Peter Nevhagen, Joakim Knapp, Lukas Thorson och Daniel Wasenack ser till att allt är klart till öppningsdagen.

 

Det har daragit ut lite på tiden. Men på fredag är det premiär för Två Feta Grisars bryggeripub. Planen är att inledningsvis ha öppet en helg varje månad.

Det går fort nu när det gäller nya bryggeripubar i Göteborgsområdet. I går berättade vi om Odd Islands satsning i Lindome, och i morse var det Poppels tur att presentera planerna för sin bryggeripub i Jonsered.

Men före dom två kommer Två Feta Grisar att öppna. På fredag är det nämligen premiär i stadsdelen Aröd.

– Vi har skjutit lite på det, men nu är det dags. Nu kan vi också ha bryggerivisningar och temaprovningar, säger bryggaren Daniel Wasenack.

Inledningsvis blir det lättare mat som erbjuds och på sikt kommer man troligen att samarbeta med food trucks. Den egna ölen ska förstås också vara tillgänglig.

– Tanken är att det alltid ska finnas kul grejer påkopplade när vi har öppet. Vi ska försöka att hinna med det, säger Wasenack.

En helg varje månad är planen att ha öppet och då handlar det om både fredag och lördag. Sedan återstår det att se hur satsningen utvecklas.

– Det får vara styrt av hur stort intresset är. Vi har gärna öppet oftare och gör även kvällar för slutna grupper, säger Wasenack.

På sikt kan det också bli tal om att låta pubverksamheten ta mer plats i bryggeriet, men inledningsvis finns en bardel i direkt anslutning till bryggeriet.

Nytt hos ”grisarna” är också att Lukas Thorson kommit till och ska hjälpa till på bryggeriet under hösten.