Tuffare regler för upprörda bryggare

Stopp för mat och alltför många events. Det är några av de tuffare regler som nu väntar bryggerier i delstaten New Jersey.

I Sverige är det krav på att ha mat att erbjuda för att du ska få servera öl i större mängd på ett bryggeri. Men i New Jersery går man åt helt andra hållet. Nu har det införts regler som gör det betydligt tuffare för bryggerierna att dra in nödvändiga pengar.

– Vi är extremt besvikna över att delstaten New Jersey har godkänt nya regler som allvarligt kommer att skada våra bryggerier, våra affärspartners, kunder, anställda och de communities vi verkar i, skriver Death of the Fox Brewing Company på sin Twitter.

De nya reglerna kan sammanfattas här:

– Det blir stopp för matservering på bryggerierna. Det får inte finnas matmenyer, och alla samarbeten med food trucks stoppas. Däremot får gästerna ta med mat till bryggeriet och det är tillåtet att servera till exempel läsk och jorrdnötter.

– Bryggerierna får anordna max 25 speciella event på ett år. Som speciella events räknas bland annat quizkvällar, provningar och att visa sport live på tv.

– Bryggerierna får max delta i tolv specialevent per år. Där räknas bland annat festivaler utanför det egna området in.

– Bryggerierna får max anordna 52 privata fester per år. Där räknar man in bröllop, födelsedagsfester och andra jubileum.

– Alla events ska i fortsättningen anmälas till New Jersey Division of Alcohol Beverage Control minst tio dagar i förväg.

Protesterna är många bland bryggare, samtidigt som restauranger gläds åt regler som de tycker gör bryggeripubar mer likvärdiga md deras verksamhet.

I delstaten New Jersey finns idag 88 bryggerier och ytterligare 23 ansökningar om att starta bryggeri väntar på att hanteras. Nu återstår att se hur många av dom som blir verklighet med de nya tuffa reglerma.