Nyheter

Tio klassiker du inte ska missa på SBWF

Bildspel

Bild 2 av 10

Bernard Svetly Lezak 12. En personlig favorit när jag började intressera mig för öl på riktigt, den fanns ofta på Rover i början av 2000-talet. Stabil brödig maltbas och lätta karamelltoner blandas med en behaglig beska och lite grästoner. Håller fortfarande bra klass.

Vad har ni som är nytt? Frågan är vanlig i dag i barer och på festivaler då många vill prova nya öl. Vi gjorde tvärtom på Stockholm Beer & Whisky Festival och letade upp tio goda klassiker.

Med många nya bryggerier i Sverige blir det förstås också fler och fler nya öl. Många som går på festivaler jagar nya öl, precis som undertecknad gjort i många år, och helst ska ölen också läggas in på Untappd.

Men det finns ju faktiskt öl som bryggts under en längre tid och som är riktigt goda. Vi ägnade därför torsdagen på Stockholm Beer & Whisky Festival åt att leta upp tio öl som är riktigt goda och som varit med en längre tid.

Vi bestämde oss för att ölet ska ha varit med i åtminstone runt tio år, och att det ska ha funnits i Sverige åtminstone en del av den tiden.

Det blev en resa genom stilar och smaker, men ölen hade det gemensamt att de smakade riktigt gott.

I bildspelet här ovan kan du se de tio öl som vi valde. Hur många av dom provar du under denna eller nästa helg?