Tim tror på en rejäl ökning under året

BRYGGARENKÄTEN

Tim Persson tror på en rejäl utveckling för Klackabacken under 2019. Här får du alla hans svar i vår enkätserie.

1. Vad var det bästa som hände för ditt bryggeri under 2018?

– Ett fantastiskt roligt år från vårt perspektiv med bra försäljning och en lyckad ölfestival i Augusti men höjdpunkten är nog vår första fasta lansering i form av Klackabackens Ekologiska Pilsner som den förste december rullade ut i ca 230 butiker, en förutsättning för vårt pågående projekt med ny bryggeriutrustning och utbyggnad av våra lokaler.

2. Hur mycket öl bryggde ni under 2018 och hur mycket räknar ni med att brygga under 2019?

– Cirka 210 000 liter, målsättningen för nästkommande år är cirka 370 000- 400 000 liter.

3. Vilket bryggeri tycker du är bäst i Sverige? Motivera.

– Det finns en uppsjö av nya stjärnor med riktigt vassa släpp, däribland Fermenterarna, Morgondagens och Mariatorget, men det bryggeri som enligt mig gör det allra bäst under 2018 är Poppels i Jonsered. Poppels har hittat den fina balansen mellan stabila välsmakande öl, roliga collabs och riktigt bra nyheter. Parametrar som i min värld gör dem till Sveriges vassaste bryggeri i dagsläget.

4. Vad tror du blir den största utmaningen för svensk öl generellt under 2019?

– 2019 tror jag kommer bli ett avgörande år för hur bryggerisverige kommer se ut framöver, många bryggerier växer i ett rasande tempo och jag tror en stor utmaning kommer bli att hitta sin nisch i branschen. Sen är även bristen på utbildad personal en ständig faktor!

5. Vilket blir ditt bryggeris största projekt under 2019?

– I början av 2019 byter vi ut hela vår utrustning mot större, bättre och mer effektiva grejer för att kunna öka både i både kvalitet och kvantitet, detta i samband med att ett nytt lager byggs och mer personal ska anställas kommer bli ett stort, men roligt projekt.

6. Vem i hela världen skulle du helst vilja dricka en öl tillsammans med? Varför?

– Att bjuda Bob Dylan på en öl vore stort men ett mer intressant samtal vore nog någon form av alkoholfri dryck tillsammans med Greta Thunberg, såna engagemang behöver vi mer av!