Tibor nöjd med sin festival i Ungern

Bildspe

Bild 1 av 16

Arrangörerna Peter Pazinczár, Tibor Rebák, Iain Lindsay och Marton Sefcsik var nöjda med premiärfestivalen.

 

Han bor och jobbar i Göteborg, Men när Tibor Rebak arrangerade sin första ölfestival skedde det i gamla hemtrakter i Ungern.

Rebak är uppväxt i Ungern men har även bott en del i England innan han flyttade till Göteborg och började som bryggare på Poppels. Han var en av de killar som nu gav Budapest sin första ölvecka och en stor ölfestival.
– Vårt huvudmål var att sätta Budapests ölscen på den globala ölkartan och att blanda den med internationella bryggerier. Vi ville visa att Budapest är mycket mer än bara billig sprit, kommenterar Rebak.
I åtta månader har de jobbat med Budapest Beer Week, som varade i åtta dagar.
– Vi har alla andra jobb och det har varit en utmaning att hinna med allt. Vi fick väldigt bra reaktioner från både bryggare och publik, men det finns förstås också saker att förbättra, menar Rebak.

Festivalen blev populär och arrangörerna var nöjda med det första året. Sammanlagt var det 43 bryggerier från 17 olika länder på plats och det genomfördes 23 tap takeovers under ölveckan.

– Festivalen var inte slutsåld men vi nådde vårt mål och vi gjorde inte det här för att bli rika. Vi har redan bestämt att vi ska fortsätta och att Budapest Beer Week kommer tillbaka även nästa år, lovar Rebak.