This Is How öppnar ännu en restaurang

Under gårdagen var Gustaf Ahlin på plats i den nya restaurangen för att bland annat montera kranarna. Foto: Privatbild

This Is How ska öppna en andra restaurang med samma koncept som den som öppnade vid bryggeriet i somras.

Det har gått väldigt bra för This Is Hows restaurang Taps & Tacos i Piteå. I somras öppnade den och första veckan var uteservering i det närmaste full hela tiden, enligt Gustaf Ahlin. Nu blir det en restaurang till, 30 mil norrut vid skidanläggningen Dundret i Gällivare.

– Vi ramlade över den av en slump. Vi har haft en kanonsommar för vår första Taps & Tacos, så vi höll ögonen öppna och ramlade på den här vid Dundret. Vi gillar att brygga öl för olika tillfällen och har en after ski-öl som passar utmärkt. Vi lämnande in ett anbud och vann mot sex andra intressenter, säger Gustaf Ahlin.

Anläggningen har främst varit inriktad på vinterturism hittills, men efter ett ägarbyte för ett par år sen är planen att det ska bli en året runt-anläggning.

– Det var främst det som fäste mitt intresse, jag räknar med att sommarverksamheten ska utvecklas enormt i framtiden.

Restaurangen ska öppna så snart som möjligt, eller senast till jullovet. Hur det blir sommaren 2022 vet Gustaf inte än.

– Målbilden är att ha öppet på sommaren, men jag vågar inte säga om det blir nästa sommar eller sommaren därefter.

Ägaren till skidanläggningen har stora planer. Det ska bli bland annat bli höghöjdsbanor, mountainbikebanor och kajakuthyrning för att locka till dit sommarturisterna.

Dessutom pågår en omflyttning av de boende i Gällivare för att gruvverksamheten behöver expandera, och då flyttas befolkning och därmed kundunderlag i riktning mot Dundret och This Is Hows nya restaurang.

Just nu jobbas det med att få restaurangen klar.

– Köket och allt är färdigt, nu skruvar vi kranarna på plats och ser till att lokalen passar vårt koncept. I grunden är allt fint och nyrenoverat, så vi behöver inte göra så mycket mer än att montera 16 kranar, tapetsera och sätta upp lite skyltar.

Kranarna ska förstås ha öl från This Is How, men även andra hantverksbryggerier. Och någon direkt konkurrens med större bryggerier finns inte. Taps & Tacos blir den enda restaurangen på Dundret.

Och etableringen i Gällivare lär inte bli den sista för This Is How och Taps & Tacos-konceptet.

– Det finns inget beslut taget, men vi håller fortfarande ögonen öppna. Vi har fått en väldigt bra start och det här är nåt som saknas i norra Sverige.