Alkohol på flyget kan bli väldigt kostsamt

Att dricka medhavd alkohol kan stå passagerare dyrt

40000 dollar kostade det en passagerare som blev berusad och betedde sig illa på en flygning till San Diego.

Den amerikanska luftfartsmyndigheten FAA kräver mer än 160000 dollar, nästan 1,5 miljoner kronor, från åtta personer som ertappats med att bryta mot reglerna om alkohol på kommersiella flygningar.

En kvinna bötfälls med 16000 dollar, 145 000 kronor, efter att på en flygning mellan San Francisco vid två tillfällen blivit tillsagd att för att hon drack medförda minispritflaskor, vilket inte är tillåtet. Som svar drog hon ner sin ansiktsmask och drack upp en flaska inför personalen samtidigt som hon filmade, enligt FAA.

Men högst böter fick en passagerare som på väg till San Diego, enligt FAA, som inte bara drack alkohol och blev berusad utan även attackerade en flygvärdinnna sexuellt. Passageraren greps efter landning och får böta 40000 dollar, motsvarande 362000 kronor, att vänta.

FAA införde en nolltolerans mot oregerliga passagerare tidigare i år och trots ovan nämnda exempel menar man att man fått ner antalet anmälningar.

– Antalet oregerliga passagerare har sjunkit kraftigt sen FFA införde nolltolerans, men det är fortfarande för många, säger FAA i ett uttalande.

Totalt säger FAA att man tagit emot 300 rapporter om incidenter som involverar passagerare som druckit alkohol.

Läs mer här.