The Rover blir hamburgarrestaurang

Mattias Jakob räknar med att The Rover kommer att öppnas på en annan plats framöver.

När klassiska The Rover i Göteborg försvinner så ersätts den av ett hamburgerställe med en enklare pub.

Det berättar Mattias Jakob, en av ägarna till Tullen-kedjan som äger Rover. Den 18 januari tar den nya arrendatorn över i lokalen och även om den under en kortare tid ska drivas under samma namn blir det alltså inget ölhäng av rang längre.

– Vi har en överenskommelse där de får driva verksamheten vidare under samma namn under våren. Som jag har förstått de kommer de att satsa på hamburgare och en enklare pub, säger Mattias Jakob.

Personalen på The Rover är uppsagd och jobbar fram till mitten av januari.

– Vi har haft en dialog med dem i och med att vi har flera verksamheter och vi hade gärna erbjudit dem arbete på andra barer om det inte varit för pandemin. Alla har det svårt och permitterar personal. Men vi kommer att behålla kontakten med dem och se hur det utvecklar sig.

Han vänder sig mot bilden som sprids om att Rover försvinner för gott.

– Det är ganska roligt att folk drar slutsatser utan att fråga ägaren. Rover kommer att fortsätta under andra former även om det ska stänga på den här platsen.

Men försvinner inte mycket av Rover med personalen och platsen?

– Personalen har bytts många gånger sedan Rover startade. Vi har ingen färdig plan med vi kommer att återskapa konceptet, kanske i slutet av året eller nästa år.

En del i förklaringen till att Rover försvinner från Andra Långgatan är att hyrorna höjts.

– Det har varit ganska rejäla hyreshöjningar och det har varit svårt att få det att gå runt. Sen har det varit tufft sommartid eftersom vi inte kunnat ha en ordentlig uteservering, hade kommunen tillåtit det som de gjorde närmast Järntorget så hade det varit en hel annat utveckling. Det är tufft med ett par månader där hela omsättningen försvinner.

Vart det nya Rover kommer att dyka upp vet han inte än.

– Svårt att säga, staden växer. Det handlar om lokal och hyresbild.

Läs mer om stängningen av Rover.