Glädje och sorg sista kvällen på Rover

Bildspel

Bild 1 av 11

Torsten Öström har sett många pubar komma och gå. Rover har han hängt på länge. "Skittrist! Jag började gå här 1996. Min flickvan var bästa kompis med innnhavaren, så jag började hänga här."

När Rover i sin nuvarande form för sista gången öppnade dörrarna så flödade stamgästerna in. Det var så fullsatt som tiderna tillåter.

Om det fanns en känsla som kunde sammanfatta den sista kvällen på Rover så var det sorg. Samtidigt fanns det glädje, för varenda ledig stol var upptagen av stammisar som kommit för att säga adjö till puben som många av dem frekventerat i uppåt 25 år.

– Just nu känns det som jag inte riktigt kan smälta det, men så ser verkligheten ut, säger Johan Morad på Rover, som hade fullt upp med att springa med öl i den fullsatta lokalen.

Många av dem beernews.se pratade med hade varit på Rover i många år, vissa hade varit stamgäster sen puben öppnade på 1990-talet. En av dem var Felix Gustafsson. Första gången han var på Rover var han inte gammal.

– Jag började ta hit honom när han var fyra månader gammal, säger pappa Jonas Gustafsson.

Sen dröjde det tag innan Felix drack sin första alkoholhaltiga öl, men 2016 gjorde han det med en Bedarö Bitter. Men nu blir det alltså inga fler. I alla fall inte nu. Ägarna till Rover har sagt att det är möjligt att puben kommer tillbaka i någon form, men i lokalen på Andra Långgatan blir det inte samma sak i fortsättningen.