Tavlor av öl blir verklighet i Malmö

Visst går det att skapa en målning med öl. Under Malmö Beer Week blir det verklighet på Hamnmästaren.

Programmet för Malmö Beer Week börjar att ta form. Ett av de mer annorlunda eventen genomförs på Hamnmästaren onsdagen. Mike McGlashan kommer då att måla en tavla bara med öl.

– Han kommer att använda olika sorters öl för att få olika färger. Det blir ljust och mörkt, en kriek och en blåbärsöl bland annat. Det går alldeles utmärkt att måla med öl, säger Jonas Carlsson Stroh på Hamnmästaren.

McGlashan driver i vanliga fall tatueringsstudion One Floor Down och andra representanter kommer att finnas där för att tatuera intresserade gäster.

– De är riktigt duktiga tatuerare. Vi spånade lite tillsammans och kom fram till att vi ville göra det här, säger Carlsson Stroh.

Killarna bakom One Floor Down har också under våren börjat att jobba med en väggmålning på Taproom i Malmö. Under kvällen på Hamnmästaren kommer han att skapa en tavla medan gästerna har möjlighet att titta på.

Samma kväll blir det dessutom en fotoutställning på Hamnmästaren. Det är fotografen Jeff Flindt som ställer ut sina porträttbilder på olika ölprofiler och han utlovar en del nya bilder i utställningen.