T-shirts ska ge extra pengar till bryggeri

Good Guys satsar stort på sitt nya bryggeri i Karlstad. Nu ska exklusiva t-shirts dra in de sista kronorna till projektet.

Dessa t-shirts är mer än bara vanliga tröjor. De är ett sätt att stötta bryggeriet och ger också inträde i en medlemsklubb som ska utvecklas en hel del framöver.

– Vi hoppas kunna sälja alla våra t-shirts, och det ska ge lite pengar till vårt laboratorium och vår burklina, säger Daniel Haag.

Fem extra exklusiva t-shirts med guldtryck togs fram och de kostade 10 000 kronor styck. De är redan sålda efter en dryg vecka.

– Det känns väldigt kul, det betyder att det finns folk som verkligen tror på oss, säger Haag.

De mer vanliga t-shirtsen kostar 499 kronor och ger alltså också ett medlemskap i bryggeriets egen klubb. Under den första veckan såldes ett 70-tal t-shirts.

– Det har sålt på bra. Vi gör det här för att vi inte vill vara bundna till någon. Vi tror på det vi gör och ska göra riktigt bra öl i bryggeriet. Om tröjorna inte säljs får vi väl gå till banken eller någon investerare, men helst gör vi allt på egen hand, säger Haag.

Deras bryggeri ska stå färdigt i Karlstad i sommar. Bryggverket blir på 1500 liter, i bryggeriet ska det finnas ett eget laboratorium och man blir först i landet med att helt välja bort flaskor och bara ha sina öl på burk.