Systemet flyttar sin vinkällarbutik

Systembolaget flyttar sin vinkällarbutik i Göteborg. I fortsättningen får den som vill ha till exempel exklusiva nyheter bege sig till Gårda.

I många år har Systembolagets butik inne i Nordstan i Göteborg varit en av tre vinkällarbutiker med extra stort sortiment. De andra två i landet ligger i PK-huset i Stockholm samt i Hanscompagniet i Malmö.

Men nu flyttas Göteborgs specialbutik från Nordstan till Gårda. Arbetet har redan börjat och den som vill köpa exklusiva nyheter eller specialdrycker i butik får bege sig till Gårdabutiken på Åvägen nära Liseberg. De varor som tillhört det exklusiva sortimentet har redan flyttats.

– Det handlar framför allt om att vi har bättre utrymme där. Sedan har det varit en större efterfrågan på den typen av varor i Gårda, säger Systembolagets presschef Lennat Agén.

I dagsläget pågår ombyggnaden i Nordstan och det kommer att pågå i några månader. Därefter blir utbudet i den butiken betydligt mindre.

– Det är mycket människor som rör sig i Nordstan så jag kan inte säga att vi haft färre kunder där än i Gårda, säger Agén.

Förutom utrymmet och intresset är en anledning att parkeringsmöjligheterna är bättre vid butiken i Gårda. Det är oklart om det blir några personalförändringar i samband med förändringen.

För ett par år sedan flyttades även vinkällarbutiken i Stockholm. Tidigare låg den på Regeringsgatan.