Sverige i fokus för storsatsande To Öl

To Öl går på offensiven i Sverige. En miniturné ska öppna nya dörrar till en marknad som tillhör de viktigaste.

Danska To Öl har sedan starten bryggt de flesta av sina öl i Belgien. Men för ett par år sedan öppnade man BRUS, där det bryggs öl i Köpenhamn, och nyligen meddelade man att ett stort produktionsbryggeri ska skapas cirka en timma utanför central Köpenhamn.

– Det här har varit en dröm för To Öl länge. Våra öl finns över hela världen men vi är stolta över att vara från Danmark, säger Raine Coles, som var med och startade upp BRUS och även jobbar med försäljning i företaget.

Mitt i allt hinner man också med en miniturné i Sverige. Under fyra dagar ska Örebro, Göteborg, Linköping (Malt&Humle i kväll) och Stockholm (Lådan på lördag) besökas och i Göteborg under torsdagskvällen fanns runt 25 olika öl att välja mellan på Brewers Beer Bar två olika barer.

– Sverige är viktigt för oss och det finns så många kopplingar hit eftersom länderna ligger så nära varandra. Vi skulle förstås älska att se att den svenska marknaden växte för oss, säger Coles.

Just att växa kommer att bli möjligt, och viktigt, framöver. Det nya bryggeriet kommer nämligen ha en kapacitet som gör det möjligt för To Öl att brygga mer öl än någonsin.

– Vi hoppas på att vara i gång och brygga i april, men det tar nog längre tid innan vi kör på full kapacitet, säger Raine.

Samtidigt satsar man vidare på BRUS, som snabbt blivit ett populärt ölställe i centrala Köpenhamn.

– Folk gillar att vi brygger vårt öl där och vi gillar att experimentera och utvecklas. Öl är alltid en pågående resa och det måste alltid finnas utrymme för förändringar och nya idéer, säger Raines.