Svenskt bryggverk säljer allt bättre

De bryggde öl men tyckte att utrustningen gick att förbättra. Nu har försäljningen av egna bryggverk tagit ordentlig fart för Säby Brygghus.

Det är bröderna Mats och Bengt Göran Nilsson som står bakom det första mindre svenska bryggverket. Skåningarna lanserade sitt bryggverk Brygg 52 i fjol och nu har försäljningen tagit fart.

– Vi märker att intresset ökar, men vår fabrik är inte så stor. Med bra tempo kan vi kanske sätta i hop fyra bryggverk i veckan, säger Mats Nilsson.

Delarna till bryggverket, bland annat det rostfria, är tillverkade i Skåne och styrsystemet är skapat av Bengt Göran. Det ligger en hel del timmars arbete bakom planering och färdigställande av bryggverket.

– Vi tycker att det här är roligt. Vi tyckte att det saknades en del finesser när vi bryggde öl tidigare, säger Mats Nilsson.

Han har tidigare jobbat på Spendrups och var bland annat med om att starta upp den bryggeritekniska utbildningen som numera finns i Ludvika.

Bryggverk har sålts till olika delar av landet, och det är faktiskt inte bara ölintresserade som satsat på Brygg 52.

– En vinägertillverkare här i Skåne vill brygga sitt eget öl och har köpt ett bryggverk. Det tycker vi är extra roligt, säger Mats Nilsson.