Svenska öl hyllades på ölveckan i Berlin

Bildspel

Bild 1 av 7

Party hela dagen. Det svenska gänget med Stefan Åbrodd, Glenn Pålsson och Anders Kvist i det främre ledet hade en riktigt trevlig helg i Berlin.

Ölintresserade Berlinbor. Det var målgruppen när en rad svenska bryggerier begav sig till den tyska huvudstaden i helgen. Evenemanget blev så uppskattat att man vill göra det på fler platser i Europa.

Det var Glenn Pålsson och Erik Frithiof från Great Swedish Beer festival som bjudits in och man tog med sig ett gäng svenska bryggerier till festligheterna.

Det hela inleddes med en tap takeover på torsdagen. Hyllie Bryggeri, Beerbliotek och Brekeriet var representerade hos Strassenbrau och det blev en uppvärmning inför helgen.

I lördags anslöt sedan Dugges, Smith Street Bew, Benchwarmers, Elmeleven och Svartbergets Fjällbryggeri när man hade en egen monter på Berlin Beer Week.

– Det var jättemycket folk hela dagen och tyskarna var imponerade av vår öl. Det kändes riktigt kul, sade Erik Frithiof.

Berlin Beer Week består av en massa olika evenemang, men den svenska satsning drog ögonen till sig. Ölet dracks upp och framåt kvällen var den helt slut.

Den lyckade helgen har fått Frithiof och Pålsson att fundera på att fortsätta med ett liknande koncept.

– De vill ha oss tillbaka hit och det är vi glada för. Men vi skulle också kunna göra liknande evenemang i andra europeiska städer och ha med oss andra bryggerier. Det här går att spinna vidare på, menar Frithiof.

Här ovan ser du bilder från helgen.