Superstjärnan fixar ölpengar till hundar

Ricky Gervais har sett till att Brewdog skänker pengar till organisationer som tar hand om hemlösa hundar. Foto: Montage.

Superstjärnan Ricky Gervais inlägg i sociala media ledde till ett samarbete med Brewdog. Nu kan du köpa öl och samtidigt hjälpa hemlösa hundar.

Det var i juli som komikern och skådespelarna Ricky Gervais skrev i sociala media om sin syn på den reklam som många kändisar gör, utan att det framgår att det är just reklam. Ett exempel han lyfta fram var medlemmar i familjen Kardashian som kan få 20 000 dollar för att säga något positivt om en chokladbit i sociala media.

Gervais tyckte det var bättre att pengarna gick till välgörenhet och lyfte fram Brewdog som ett bra exempel på hur man ska göra.

Det ledde till fortsatta diskussioner mellan de båda parterna och nu lanseras Punk IPA i en specialversion, där pengar från varje såld burk går till organisationer som tar hand om hemlösa hundar.

Burkarna säljs i 12-pack i Brewdogs webshop för 19,95 pund.

Brewdog konstaterar att Ricky Gervais var inspiration till hela satsningen och att de här ölen bara kommer att finnas under en begränsad tid.