Stort stöd till kypare efter hatiskt kvitto

Det här fick kyparen läsa när han kom till bordet. Foto: Eric Salzwedel

När en kypare i stället för dricks fick homofobiska meddelanden på kvittot ställde andra upp. På sociala medier samlade man in motsvarande nästan 40 000 i dricks till kyparen.

Det hela hände i Wisconsin i USA. Kyparen upptäckte när kunden betalat att personen skrivit något på kvittot. ”Bra betjäning, men vi ger inte dricks till syndiga homosexuella”, stod det.

Eric Salzwedel, en av grundarna till en lokal välgörenhetsorganisation, fick en bild på kvitto och delade den på Facebook och skrev följande:

– Det här fick jag se i morse och det gör mig mycket upprörd. Det hände här i Madison på en lokal restaurang. Även om jag antagligen inte känner personen som skrev detta och i stället för att skriva en massa om personen, vill jag göra detta: Jag tänker gå tillbaka till restaurangen, begära att få den här kyparen och visa att den här gemenskapen och så många andra faktiskt älskar dem genom att ge den största dricks de någonsin fått. Men jag behöver er hjälp!

Han uppmanade andra att skicka pengar och avslutade med:

– Om ni känner den här kyparen, berätta inte något, för vi vill att det ska bli en överraskning.

Totalt lyckades han samla in nästan 40 000 kronor och lyckades senare även överraska kyparen på restaurangen med den antagligen största dricks denne någonsin fått.

– Till dem som tyckte att det var nödvändigt att skriva det hatiska meddelandet och inte ge dricks … Oroa er inte, jag och runt 250 fixade det åt er, skrev Salzwedel senare på Facebook.

Läs mer här.