Stort intresse för Göteborgs ölvecka

Gbg Beer Week 2017 närmar sig. Vid måndagens kick-off var intresset stort med över 60 personer anmälda.

I fjol genomfördes 76 olika ölevent under Gbg Beer Week. I mars är det dags igen och då är ambitionen att locka med ännu fler events.

– Vi siktar på att det ska vara fler i år, men har inget uttalat mål, säger Fredrik Berggren, en av initiativtagarna till arrangemanget.

Årets ölvecka, som pågår i nio dagar, startar fredag 17 mars och avslutas lördag 25 mars med bland annat den andra och sista dagen av En Öl- och Whiskymässa.

På plats under årets kick off fanns representanter från bryggerier, pubar/restauranger och importörer. Förhoppningen med årets vecka är inte bara att öka antalet event, utan att också se nya typer av event. Dessutom hoppas man på en större spridning över veckans olika dagar. I fjol blev det väldigt koncentrerat med många event under tisdagen, onsdagen och torsdagen.

– Väldigt många event i fjol blev fullsatta eller drog mycket folk. Vår erfarenhet är att eventen får mer publik ju tidigare det kommer ut vad som ska ske, sade Berggren.

Under informationen berättade också Beerblioteks Adam Norman om årets Gbg Beer Week-öl. En session-IPA med gott om humle som Beernews skrev om i förra veckan. Redan nu har ett antal pubar i landet visat intresse för att förhandsboka ett fat.

Under veckan blir det möjligt för samtliga att börja anmäla sina event. Nu återstår att se om fjolårets siffra går att slå.