Stort intresse för bryggarkonferens

Bildspel

Bild 1 av 8

Nicole Garneau pratade om smaker och höll även en mat- och ölprovning.

 

Det blev en lärorik och intressant dag för åhörarna under Craft Beer Conference i Malmö. Utöver en massa kunskaper fick deltagarna också vara med om en mat- och ölprovning.

Konferensen har blivit ett populärt avbrott i vardagen för många inom den svenska ölbranschen. Dr Nicole Garneau var en av föreläsarna och hon pratade passionerat om människans smaker.

– Jag vill att folk ska lära sig om sig själva och deras smaker. När jag pratar med bryggare vill jag att de ska lära sig vetenskapen kring smaker, sade Garneau.

Utöver sitt föredrag höll hon också i en utbildande mat- och ölprovning där deltagarna fick lära sig mer. Hennes mål med det var att bryggerierna i större utsträckning ska hålla sådana provningar.

– Det var varit en fantastiskt dag med väldigt bra deltagare. Det finns en passion och en nyfikenhet, sade Garneau.

Hennes kunskaper om smaker är svårslagna och hon tycker om att analysera och tänka vetenskapligt. Det kan i sin tur leda att det krävs att hon tänker sig för när hon bara tar en öl med vänner.

– Jag får aktivt stänga av allt det då, sager hon.

Nan Albertson var en annan av föreläsarna. Hon har startat BeerLab, som erbjuder kvalitetskontroller och laboratorietjänster till bryggerier.

– Det var kul både att föreläsa och att lyssna på de andra. Det är alltid svårt att veta vilken nivå man ska hålla sig på, men jag tror att det gick bra, sade Albertson.

Här ovan kan du se bilder från dagen.