Stort fokus på lokal öl under kalaset

27 bryggerier finns med under Gothenburg Culture Festival. Bilden är från Lindholmens ölfest tidigare i år, där bland annat Jonas Barlind deltog. Foto: Privat.

Lokal öl ska lyftas fram ordentligt under Gothenburg Culture Festival som startar i morgon. 27 bryggerier deltar för att servera sin öl.

Det är det tidigare Kulturkalaset i Göteborg som nu fått ett engelskt namn, och tanken är att mycket fokus ska vara på det lokala. Det passar bra för Gothenburg Brewers Guild, som kommer att vara på plats under alla se dagarna.

– Det här är det längsta evenemanget som vi varit med på och det ska bli roligt. Vi gjorde ju en gemensam sak på Lindholmen men det var bara en dag, säger Malin Barratt i bryggaregillet.

Via lottning har man fördelat bryggerierna till de olika dagarna. Det är på ett inhägnat område vid Kungstorget som de 27 bryggerierna ska finnas med.

– Alla kommer att ha tillträde till området. Vi har lottat ut fem av dagarna och på söndag tänkte vi servera den öl som eventuellt har blivit över från tidigare dagar, säger Barratt.

Så här kommer bryggerierna att delta:

Tisdag

Stigbergets

Brewgineers

O/O Brewing

Hawelkas

Majornas Bryggeri

 

Onsdag

Bearded Rabbit

Ahlafors

Mohawk

Odd Island

Wet Whistle

 

Torsdag

Spike Brewery

Barlind Beer

Poppels

Beerbliotek

Beerium

Business Monkey

 

Fredag

Dugges

Electric Nurse

Oceanbryggeriet

Beersmiths

Hönöbryggeriet

Sad Robot

 

Lördag

Rådanäs

Göteborgs Nya Bryggeri

Vega Bryggeri

Två Feta Grisar

Billdale