Stone säljer – Brewdog tar över i Berlin

Stone gör sig av med sitt bryggeri och taproom i Berlin. Ny ägare blir i stället Brewdog.

Det var under 2017 som Stone Brewing Co överraskade många med att satsa på ett bryggeri och taproom i Berlin. Dels var det långt från deras ordinarie verksamhet i San Diego, dels är Tyskland inte det land som mest av alla tagit till sig den typ av öl som Stone står för.
Satsningen har heller inte blivit någon ekonomisk succé, och nu säljer Stone anläggningen. Nya ägare blir skotska Brewdog.
Även i fortsättningen ska det bryggas en del öl för Stone på bryggeriet, men störst fokus blir det på Brewdogs öl.
– Vi önskar våra vänner på Brewdog lycka till med hela anläggningen. Vi älskade det här och satte liv i verksamheten och vi vet att de kommer att ta det här vidare på sitt sätt, säger Greg Koch på Stone.
Utöver ett stort tap room med tillhörande uteservering tar Brewdog även över det stora bryggverket på 10 000 liter och det mindre på 1000 liter. Det mindre bryggverket ska bland annat användas för att bjuda in lokala bryggare.
– Vi ser verkligen fram emot att bli en liten del av den tyska craft beer-rörelsen. Vi vill dela med oss av vår passion för craft beer till så många som möjligt, säger Brewdgos James Watt.