Stockholmsbryggerier i nytt ölsamarbete

Bildspel

Bild 2 av 2

Det var gott om Stockholmsbryggare samlade på Nya Carnegiebryggriet. Från vänster Andrew Colley, Nynäshamns Ångbryggeri, Michel Ahlin Wigardt, Stockholm Brewing, Craig Donovan, NKB, Chris Thurgeson, NCB, samt Lasse Ericsson och Andreas Klässman, Nynäshamn.

Det samarbetas alltmer mellan bryggerier i Stockholm. Nu har fyra av bryggerierna skapat en porter tillsammans och den ska fatlagras på olika sätt.

Det samarbetas på olika sätt när det gäller bryggerier i Stockholm. Nyligen ordnade Brisket & Friends samt Restaurang Waza en festival med en hel del bryggerier på plats, och nu har fyra av bryggerierna gjort ett öl tillsammans.

Det var hos Nya Carnegiebryggeriet som Nynäshamns Ångbryggeri, Nordic Kiwi Brewers samt Stockholm Brewing samlades för att utbyta erfarenheter och brygga öl.

Resultatet blev en imperial baltic porter och premiär för originalölet blir det 2 november när Nya Carnegiebryggeriet ordnar med Halloween-fest. Men delar av ölet ska också fatlagras. Det blir lagring på såväl romfat som bourbonfat, och de varianterna av ölet får vi vänta till nästa år på.