Stockholmsbryggare skapar egen förening

Peter Pikulik på PKLK Bryggeri är en av de drivande i nystartade 08 Brewers. Foto: Ronny Karlsson.

08 Brewers. Det är arbetsnamnet när bryggerierna i Stockholm skapar sin egen förening.

Göteborg var först ut när det gäller at organisera sig regionalt i Öl-Sverige. Deras Gothenburg Brewers Guild har nu nästan 20 medlemmar och har bland annat anordnat en festival på Haket i Göteborg.

Även i Skåne har det bildats en bryggarförening och nu är det Stockholms tur.

– Vi har hållit på i cirka en månad och tanken är att träffas en gång i månaden för att diskutera olika frågor och kunna hjälpa varandra, säger Peter Pikulik på PKLK Bryggeri.

Han berättar att Robb Simpson på Öde Bryggeri har varit en av de drivande för att komma i gång, och även Frequency Beer Works, Brewing Költur och Stockholm Brewing var tidiga med att haka på i det tänkta samarbetet.

– Vi har bjudit in flera via Facebook och intresset har ökat. Vi borde kunna bli mellan 20 och 30 medlemmar, säger Pikulik.

Tanken med 08 Brewers är att skapa ett forum där olika frågor kan lyftas och samarbeten kan diskuteras. Förhoppningen är att kunna träffas i samband med olika ölevent och då kunna ha sina möten.

– Vi hoppas även kunna hinna med att jobba med politiska frågor, bland annat med gårdsförsäljning av öl som är viktigt för oss, säger Pikulik.

ANNONS

ANNONS

Dela artikeln Stockholmsbryggare skapar egen förening

mm

Ronny Karlsson

Gillar de flesta ölstilar, men väljer allra helst en imperial stout.

Visa kommentarer