Stockholm får egen All In Beer Fest i sommar

I höstas arrangerades All In Beer Fest för första gången i samarbete med Elite Hotels och Bishops Arms i Göteborg, nu tar Pelle Frost konceptet vidare till Stockholm. Foto: Peter Lindh

2021 flyttade All In Beer Fest från Hisingen till Avenyn i Göteborg. I sommar gör festivalen en ännu längre resa. Då är det premiär för All In Beer Fest Stockholm.

Pelle Frost har arrangerat All In Beer Fest sedan 2013 i Göteborg, men nu ska Stockholm få en fest också. Och det är tack vare det samarbete Pelle numera har med Elite Hotels och Bishops Arms som det sker.

– Jag har haft ett bra samarbete med dem och kollade om de hade en lämplig lokal i Stockholm. Det hade de, säger Pelle Frost.

Det blir Elite Hotel Palace i Vasastan, inte riktigt vad Pelle var ute efter, men han är ändå nöjd med valet.

– Jag hade tänkt lite större, men med tanke på de osäkra tiderna så är det skönt att lokalen inte tar mer än 400 personer. Då kan jag sälja 300 biljetter per pass.

Totalt blir det fyra tretimmarspass med 25 bryggerier på festivalen och varje bryggeri kommer att ha med sig fyra olika öl. Två öl på fredagen och två på lördagen alltså.

Förutom Pelle och Elite/Bishops finns även J Wakefield Brewing med som arrangör, något som Pelle ska boosta närvaron av amerikanska öl vid framtida festivaler.

– Jag besökte Johnathan Wakefield 2014 och vi har haft kontakt sen dess. Sen kände jag att jag vill göra nåt lite annorlunda i Stockholm än i Göteborg och min dröm är att han ska bli min USA-koppling.

– Men det är svårt att göra nu, så I år blir det bara J Wakefield och kanske nåt mer bryggeri från USA, i framtiden kan vi göra mer.

Pelle hoppas att han ska få med sig sina vänner från Göteborg i form av Beerbliotek, Dugges, Stigbergets, Poppels, O/O och nåt mer bryggeri, men det blir förstås även bryggerier från Stockholm. Omnipollo är klart och fler är på gång.
J Wakefield är även inblandat i All In Beer Fests jubileumsöl tillsammans med Beerbliotek och Pelles eget All In Brewing. I höst blir det All In Beer Fest nummer tio när den arrangeras i Göteborg.

– Vi har fyllt en stor jästank med en imperial stout som ska läggas på bourbon- och tequilafat.

– Lagom till festivalen i Göteborg kommer vi att ha släppt fyra smaksättningar av den. Sen kommer den även att komma till alla Bishops Arms. Det är en jätterolig del av samarbetet, att få ut sin produkt i hela landet.

Datum för All In Beer Fest är 10-11 juni i Stockholm och 11-12 november i Göteborg.