Stockholm Brewing stänger sitt taproom

Enligt Niklas Jacobsson stänger nu Stockholm Brewings taproom på obestämd tid. Foto: Peter Lindh

De nya restriktionerna har gjort att Stockholm Brewing har nu stänger sin restaurang och taproom.

Nån månad efter att Stockholm Brewing Co åter öppnade sitt taproom tvingas man nu stänga det igen. Enligt Niklas Jacobsson på Stockholm Brewing var det inte längre rimligt att hålla öppet efter nya rekommendationer och restriktioner.

– Det är för lite folk i rörelse, så det är inte värt att hålla öppet. Det är tråkigt, det känns som att det precis började komma igång igen efter att vi öppnade efter förra stängningen. Att man inte får dricka efter klockan 22.00 är inte det värsta utan det är att folk ändrar sitt beteende helt – det går inte ut i samma utsträckning, säger han.

Någon plan för när restaurangen kan öppna igen finns inte. Osäkerheten om när vaccinet får genomslag på folks beteende är för stor.

– Vi vet inte, vi kan inte ens gissa … Innan det händer något drastiskt med restriktioner och smittspridning så kommer vi inte att öppna igen.

Man kommer att genomföra ett par företagsevent som redan är bokade, men utöver det ingenting alltså.

Utöver extrapersonal drabbas ingen på bryggeriet av uppsägningar på grund av stängningen. Kocken Max Westman jobbar redan halvtid med produktion och eftersom behovet där ökar kommer han i stället att jobba fulltid med detta.

Tidigare har även Odd Island meddelat att man stänger sin bryggpub. https://www.beernews.se/articles/taproom-stanger-pa-grund-av-corona/