Stigbergets får göra ipa till filmfestivalen

Foto: Stigbergets Bryggeri

Göteborg Film Festival ville ha en egen öl och vad är då mer naturligt än att gå till ett av stadens främsta bryggerier, Stigbergets.

Stigbergets Bryggeri har tagit fram Göteborg Film Festival IPA 2023 till filmfestivalen i år. Ett val av bryggeri med tanke på Stigbergets koppling till Hagabion och puben Kino, där allt började en gång.

Den 10 januari släpps ölen på och kommer att finnas på på bland annat Skanshof, Stigbergets Shangri-La, Moreno Pizza, Taverna Averna, Hagabion och Kafé Magasinet till och med festivalens slut den 5 februari.

– Det är enastående att Göteborg Film Festival i år väljer att samarbeta med ett lokalt kvalitetsdrivet hantverksbryggeri, säger Nils Hultkrantz, grundare Stigbergets bryggeri.

– Vi är oerhört glada över att kunna presentera årets festivalöl som är en IPA med lite extra allt för att balansera såväl årstidens mörker och kyla som de starka intryck som väntar på duken.

Även Marie Murphy, marknadschef Göteborg Film Festival, är också glad över att kunna erbjuda ett festivalöl.

– Samarbetet passar dessutom extra fint just i år med tanke på det Göteborgsfokus som kommer ta plats i programmet på Göteborg Film Festival 2023, säger hon.

Utöver Göteborg ska ölet även finnas på Stigbergets Fot i Stockholm den 11 januari, när festivalen för första gången även anordnar ett programsläpp i huvudstaden.