Starka reaktioner på för litet pintglas

Åtta milliliter kan reta upp öldrickare i en hel nation. Fråga bara den brittiska glastillverkaren som gjorde för små pintglas.

En pint med öl är bland det heligaste som finns för många britter. Ölen ska förstås vara av rätt märke, den ska ha rätt temperatur och serveras på rätt sätt.

Men viktigast av allt är ändå att en pint verkligen är en pint. En pint motsvarar 568 milliliter och när en icke namngiven glastillverkare missade det har det blivit reaktioner över hela landet.

Det var på en restaurang i Birmingham som glasen först upptäcktes. Det kom in klagomål till kommunen som började att kolla upp en restaurangkedja och upptäckte att glasen rymde 8,1 milliliter för lite öl.

Sammanlagt 41 glas beslagtogs från två olika barer och därefter har den här typen av glas återkallats över hela Storbritannien. Glasen ska nu vara helt borta från alla barer och britterna kan lugnt gå till puben och lita på att en pint är en pint igen.

Mest intressant är det kanske att någon faktiskt märkte skillnaden och beslutade sig för att anmäla glasen. Snacka om att ha känsla för mycket mycket en pint ska vara.