Stark kritik mot brittisk otydlighet

Paul Jones på Cloudwater är kritisk mot hur britterna hanterar corona-krisen. Foto: Ronny Karlsson.

Boris Johnson säger att brittiska pubar och restauranger kanske kan öppna i juli. Nu reagerar Cloudwaters Paul Jones starkt och beskriver läget som kaotiskt.

Många länder tittar nu på att lätta på de förbud och restriktioner som infördes när man insåg allvaret med corona-viruset. I Storbritannien vill premiärminister Boris Johnson se öppna pubar och restauranger, men han vet inte när det kan ske.

Beskedet om att det kanske sker i juli har fått kritik, inte minst från Cloudwaters grundare Paul Jones.

– Det är fullständigt kaotiskt för oss att veta vad vi ska göra, säger han till sajten Drinks Business.

Han syftar framför allt på att det är omöjligt för bryggerierna att veta när de ska starta produktionen, om de inte vet när deras öl kan börja säljas på de många tusen brittiska pubarna.

– Att återvända till att sälja öl på fat är ett jättestort problem. Vi kommer att få gissa och det väntar oss månader med stor osäkerhet, säger Jones.

Han irriterar sig på att så mycket är oklart. Än så länge vet ingen om pubarna kan öppna i juli, hur många som öppnar om det blir tillåtet eller hur många som kan jobba i, eller besöka varje pub.

Manchesterbryggeriet Cloudwater har tappat mellan 30 och 40 procent av sin försäljning under våren och vill förstås komma i gång med den viktiga försäljningen till pubar så snabbt som möjligt.