Specialöl för events bryggs i Skottland

Malmö Beer Week och Malmö Öl och Whiskyfestival får sitt eget speciella öl. Det ska bryggas i Skottland av Brewdog och Brygghuset Finn.

Beernews berättade för några dagar sedan att Malmö Beert Week flyttas och läfggs i anslutning till Malmö Öl och Whiskyfestival. Nu är det också klart att det ska bryggas ett speciellt öl för dessa events.

Det sker i ett samarbete mellan Brewdog och Brygghuset Finn.

– Med mina kontakter i branschen har jag lyckats samla många kunniga människor kring detta projekt. Det gör mig både glad och stolt att detta kommer till stånd, säger Glenn Pålsson, initiativtagare till ölet och tillika projektledare för Malmö Öl och Whiskyfestival.

Brygghuset Finn ser förstås fram emot det här äventyret.

– Att få brygga ihop med ett så välrenommerat bryggeri som Brewdog och att det dessutom blir det första officiella ölet för Malmö Beer Week är väldigt spännande för oss, säger Mats Hägerfors som är försäljningschef på Brygghuset Finn.

Ölet ska också säljas på fat och flaska av Cask Sweden och även vida Brewdogs nätbutik.

– Vi gillar verkligen det här. Att vi brygger ölet här hos oss är extra roligt och jag ser fram emot att ta emot våra partners här, säger Rhiannon Page, Regional Business Lead på Brewdog HQ i Aberdeen.