Spännande samarbete som ska leva vidare

BIldspel

Bild 1 av 6

Hela gänget samlat. Från vänster Tobiaz Forsberg, Andreas Klässman, Andreas Willman, Pelle Ågren och Lasse Ericsson.

Det blev ett spännande samarbete när Nynäshamns Ångbryggeri och Fjäderholmarnas Bryggeri gjorde sitt första samarbete. Resultatet blev en välhumlad sommarlager.

De kommer lite från olika världar trots att de finns i samma bransch. Nynäshamns Ångbryggeri är lite av pionjärer inom svensk hantverksöl och har varit med i över 20 år på den svenska ölscenen. Fjäderholmarnas Bryggeri är betydligt yngre, men har hunnit med att visa framfötterna på flera lika sätt.

När de båda bryggerierna möttes för att göra öl tillsammans uppstod en spännande dynamik.

– Vi är superglada för att få göra det här med dom. Vi är tacksamma för att de också var intresserade av ett samarbete, sade Pelle Ågren på Fjäderholmarnas Bryggeri.

Det var samling i Nynäshamn och det som bryggdes var en USA-inspirerad lager med mosaic och citra. Ett öl som ska serveras bland annat i Fjäderholmarnas egen pub under sommarsäsongen.

– Dom är riktigt duktig på att göra rena och välbalanserade öl och vi fastande för en lager. Det var lite av en dröm när vi började att vi någon gång skulle få brygga med några som Nynäshamnskillarna, säger Ågren.

Samarbetet blev också en chans att sätta sig in i varandras bryggmetoder och tankar kring öl.

– Vi ställde en hel del frågor och lärde oss en hel del, säger Ågren.

Tanken är att samarbetet också ska få en fortsättning. Någon gång i sommar är det Nynäshamnsgängets tur att åka ut till Fjäderholmarna.

– Då brygger vi här och då blir det en ale av något slag.