Spännande priser i hembryggartävling

Tävlingen Novembermörker blir än mer intressant för hembryggare i år. Inte mindre än tre vinnaröl kommer nämligen att bryggas av Centralbryggeriet.

Linköpings Hembryggare har under ett antal år anordnat tävlingen Vinterölsträffen, där vinnande ölet bryggts hos Monks i Stockholm. Nu har tävlingen bytt namn och efter Monks nedläggning blir det nu istället ett samarbete med lokala bryggeriet Centralbryggeriet.
– Vi hoppas på fler tävlande i och med det här, det känns spännande att samarbeta med ett lokalet bryggeri, säger föreningens ordförande Emil Skala.
I Novembermörker genomförs en domartävling, där man kan tävla med porter eller stout. Dessutom finns det två klasser i Folkets Val. En för porter och stout och en för övrig öl.
– De flesta som tävlar gör en mörk öl och sedan även något annat till den öppna klassen, säger Skala.
Vinnande ölet från alla tre klasserna kommer att bryggas hos Centralbryggeriet under nästa år, och då komma ut såväl på lokala pubar som på Systembolaget.
– Vi sålde slut på biljetter i fjol. Då var det 100 besökare och kanske 30 utställare. Om det här blir så bra som vi vill kommer vi kanske att få byta lokala framöver, säger Skala.