Soldaternas älskling hyllas med eget öl

Dame Vera Lynn hedras med ett eget öl. Foto: Montage.

Under andra världskriget var hon de brittiska truppernas favoritsångerska. Nu hyllas Dame Vera Lynn med sitt eget öl.

Vera Lynn var en av de största sångerskorna på de brittiska öarna under 30- och 40-talet. Under andra världskriget spelades hennes musik ofta och mycket bland de brittiska trupperna, och det bidrog till att hålla humöret uppe.

Framför allt var det hennes inspelning av ”We’ll Meet Again” som blev en klassiker. 2009 blev hon äldsta artisten i den brittiska musikhistorien som legat etta på albumlistan, då hennes samlingalbum ”We’ll Meet Again: The Very Best of Vera Lynn” blev en bästsäljare.

2017 blev hon dessutom den första artisten någonsin att finnas med på topplistorna som 100-åring, då ett nytt samlingsalbum sålde bra.

Dame Very Lynn avled i somras, 103 år gammal, och nu hyllas hon med ett eget öl. Det är Bedlam Brewery som släppt ölet The Dame, en amber ale på 4,2 procent.

En del av intäkterna kommer att gå till välgörenhet, där Vera Lynns familj ska vara med och bestämma vart pengarna ska gå.

– Vi blev väldigt ledsna när vi hörde om hennes död tidigare i år. Hon lämnar efter sig så många fina minnen med positiva budskap under en mörk period i vårt lands historia. Med de utmaningar vi nu står inför ville vi ge våra kunder en chans att skåla för Dame Edna och hoppas på bättre tider, säger Bedlams VD Bob Emms till sajten The Morning Advertisrer.