Småbryggerier hjälps inte av åtgärder

Society of Independent Brewers i Storbritannien menar att små och oberoende bryggerier inte får den hjälp de behöver i vårbudgeten. Foto: Pixabay

Nu kommer kritik mot den brittiska regeringen för att de inte gör tillräckligt mycket för bryggerierna i vårbudgeten. Vilket skulle kunna leda till att fler bryggerier får stänga.

Kritiken kommer från Society of Independent Brewers (SIBA). Dess VD James Calder menar att även om mycket pengar stoppas in i besöksnäringen så gör det ingeting för landets oberoende bryggerier.

– De behöver skattesänkningar och riktade bidrag för att de ska kunna överleva tills ekonomin öppnar upp igen. Vad är det för mening med att hjälpa besöksnäringen om det inte finns mångfald av lokal öl att köpa? frågar han, enligt The Morning Advertiser.

– Som ett resultat av budgeten är det mer troligt att fler bryggerier tvingas stänga, precis när vi ser ljuset i slutet av tunneln.

Enligt SIBA kan bryggerier och pubar inte dra nytta av sänkningen av momsen eftersom den inte berör alkoholvaror. Bryggerierna måste fortfarande betala normala inköpspriser, moms och skatt och får inga branschspecifika bidrag.

– Och även om frysningen av ölskatten är välkommen, så har vill finansmininstern fortfarande höja skatten för 150 små bryggerier i januari nästa år, vilket inte hjälper dem att hämta sig och riskerar jobb.

Läs hela artikeln här.