Bryggpub satsar på uteservering

Måns Nilsson, Peter Mattsson och Per Evhammar på Imperiet Industries. Foto: Privat

Norrtäljeborna har sedan ett halvår möjligheten att besöka en bryggpub i brittisk kolonial stil. Det är Imperiet Industries som öppnade i augusti förra året.

– Det är en gammal lagerbyggnad som vi har omvandlat till en bryggeripub med kolonialt paradisiskt tema. Tänk dig att du låter en engelsman ta med sig alla sina möbler och bosätta sig i en indisk by, säger Peter Mattsson som byggt puben tillsammans med kompanjonerna Måns Nilsson och Per Evhammar.

Utifrån sett är det är det inte så kolonialt, snarare svensk industri. Puben ligger i en gammal lagerbyggnad i Norrtälje.

Inredningen har killarna jagat fram på Blocket och loppisar, annat är handbyggt på plats. Puben öppnade i augusti och fick enligt Peter Mattsson en väldigt bra inledning.

– Vi har fått superbra respons och vi är jätteglada efter att ha hållit på och byggt på det här ett år. Sen är det svårt att fullfölja alla planer med corona, men vi tycker att det har gått jättebra.

– Men i november kom nya restriktioner och då blev det svårt att köra vidare. Så vi stängde i två månader, men nu är vi igång och kör coronanpassat.

För att kunna ta in mer folk satsar man nu också på att bygga en uteservering på 30 kvadratmeter.

– Vi börjar bygga när solen tittar fram, det blir lättare med puben när vi kan ett gäng ute och ett inne.

Bryggverket är på 250 liter och kom i augusti, innan dess hade man ett på 70 liter. Försäljningen sker inte bara i de egna lokaler, man säljer folköl till ICA och har även fått in sin öl på andra restauranger i trakten.

– Vi satsar lokalt och på vår egen pub. Systembolaget ligger sist i våra planer. Vi behöver hålla ganska stora mängder öl för att komma ut på Systembolaget, så vi prioriterar inte det.

Totalt har Imperiet Industries nu 14 olika öl med allt från pale ale till imp stout. Snart kommer även en suröl.

– Sen har vi tvingat Måns att brygga en lager också, han vill inte göra lager, men varannan gäst vill ha det.