Skidmetropolen får sin egen ölfestival

Tärnaby förknippas i första hand med Ingemar Stenmark och Anja Pärson. Men nu ska skidorten få sin egen ölfestival också.

Den västerbottniska skidmetropolen är bäst i världen på att fostra alpina stjärnor, och VM- och OS-medaljerna har ramlat in i en hög takt under de senaste 40 åren.

Så när det är dags för en ölfestival i Tärnaby finns det förstås lite kopplingar till skidåkning. Festen anordnas nämligen på Tärnaby Fjällhotell.

– Det blir en perfekt afterski för alla gäster, säger Markus Falkner.

Han jobbar med festivalen men är i vanliga fall en av de drivande på Northern Brewers. Det är bryggeriet som står som arrangör tillsammans med fjällhotellet.

– Vi siktar på åtta till tio bryggerier, det bli lagom stort. Sedan kommer det några utställare med whisky också, säger Falkner.

14 april är det festivaldags och den pågår då under hela eftermiddagen och kvällen.

– Vi kan ha 300 personer samtidigt i lokalen och det är nog inte många som stannar hela tiden mellan 13 och 23. Kan det bli 500 besökare under hela dagen är vi jättenöjda.

Det kommer att anordnas med bussar från närliggande orter och Falkner hoppas även på en del gäster från Umeå. Festivalen görs denna första gång som ett prov men ambitionen är att den ska komma tillbaka.

– Om detta går bra kommer vi säkert att göra den flera gånger, säger Falkner.