Skåningar startar bryggeritur med buss

Glenn Pålsson och Jeff Flindt ska starta bussresor till bryggerier i Skåne. Foto: Privatbild

Två entreprenörer i Skåne ska starta bussresor till regionens bryggerier. Och det är inga bussar som helst som erbjuds.

Bussresorna, som går under namnet Craft Beer Tour Skåne, ska dra igång den 26 mars och utgå från Malmö och Helsingborg. Glenn Pålsson ansvarar för Malmö och Jeff Flindt för Helsingborg. Men båda resorna kommer att gå till delvis samma bryggerier.

– Första rundan blir det Remmarlöv i Eslöv, Pax Brygghus i Flyinge och Perfectly Squared i Dalby, säger Glenn Pålsson.

För resenärerna från Helsingborg byter man ut Perfectly Squared mot Benchwarmers.

Resan från Malmö tar sex timmar och på den tiden får resenärerna visningar och provsmakningar på alla tre bryggerierna. Och bussarna är en upplevelse i sig själva.

– Det är veteranbussar. Min är från 1966, den ser lite ut som en amerikansk skolbuss. Jeff har en med en och en halv våning och glastak.

Glenn Pålsson hade länge gått och funderat på den här typen av resor, och när han såg att Jeff la ut en blänkare om bussresor från Helsingborg var han inte sen att hänga på med sitt nystartade företag Dryckeshantverket.

– Jag blev påmind när jag såg det. Så nu ska vi hjälpas åt under samma varumärke.

På första resan är det alltså tre bryggerier som besöks, men Glenn och Jeff har kontakt med fler för framtida resor och även om bryggerierna samordnats den här gången behöver det inte bli så i framtiden.

– Vi har pratat med fler, bland annat Brekeriet i Landskrona.

Än så länge är det inte möjligt att boka bussresorna utan speciell inbjudan, men det kommer.

– I första skedet har vi bjudit in branschfolk och media, vi testar idén på dem först för att se vad de tycker, sen släpper vi det publikt nästa vecka, säger Glenn.

Bussarna tar 40 personer och vatten och snacks serveras ombord. Annan valfri dryck med eller utan alkohol i bussen får resenärerna stå för själva.