Sista säsongen – och sista ölet för Ommegang

Ett liv utan Game of Thrones blir en omställning för många. Inte minst för amerikanska bryggeriet Ommegang som gjort öl kopplade till serien och haft det som sin största framgång.

Nyligen inleddes den sista säsongen av superpopulära tv-serien Game of Thrones. Den serien är viktig för många och det kommer att finnas en stor saknad när den sista säsongen är över.

Men den saknaden gäller inte bara tv-tittare, utan säkerligen också bryggeriet Ommegang. Sedan 2014 har de nämligen släppt en serie med öl som har direkt koppling till tv-serien.

Uppemot 25 procent av försäljningen i dollar i amerikanska butiker har handlat om Game of Thrones-öl för Ommegang.

– Det har varit fantastiskt ekonomiskt för oss, men också fantastiskt när det gäller uppmärksamhet för vårt varumärke, säger bryggeriets vd Doug Campbell.

Ölet som släppts till den sista säsongen heter For The Throne, och är ett öl som gjorts med druvor och champagnejäst. Ölet finns nu tillgängligt över stora delar av USA.

Ommegangs vd hoppas att nya öl som en brut-IPA och en New England-IPA ska ta vid och se till att försäljningen av öl fortsätter på en bra nivå. Samtidigt tappade Ommegang 20 procent av sin försäljning under åren 2015 till 2017, och det finns såklart en oro för vad som ska hända efter serien.

For The Throne blir det sista ölet i Game of Thrones-serien, men om det dyker upp spin off-serier så är det Ommegang som har rättigheterna även för de öl som eventuellt ska produceras då.

Men först ska den sista säsongen tas i mål, och Ommegang kan än en gång lita på att ölen som kopplas till tv-serien kommer att sälja bra under våren.