Sibbarps Husbryggeri vill växa på olika sätt

Bildspel

Bild 1 av 3

Rolf Nilsson ångrar inte att han satsade på ett eget bryggeri. Nu är siktet inställt på att brygga 100 000 liter på ett år.

 

Han gillar processer och han gillar öl. Då är det inte så konstigt att det till slut blev en satsning på ett bryggeri för Rolf Nilsson, mannen bakom Sibbarps Husbryggeri.

Skåningen har en lång karriär inom processautomation bakom sig och har bland annat varit bosatt i Tyskland. Men nu är det Malmö som gäller, eller snarare Limhamn där bryggeriet är beläget.

– Jag gillar teknik och processer och drev bland annat ett eget företag i 15 år, säger han.

Men det ökande intresset för öl gjorde att han till slut satsade på sitt eget varumärke. Sibbarps Husbryggeri bryggde först sina öl hos Brygghuset Finn i Landskrona, där han också är engagerad med en plats i styrelsen. Men numera har man alltså sitt eget bryggverk på 1000 liter.

– I år ska vi brygga 75000-80000 liter och sedan ska vi gå över 100 000 liter under 2019. Det har varit ett stort mål sedan starten, säger Nilsson.

Med nuvarande utrustning skulle det gå att brygga cirka 250 000 liter per år i bryggerilokalen.

Han jobbar heltid med bryggeriet tillsammans med sin fru, och dessutom finns två deltidstjänster.

– Verksamheten växer hela tiden och det är mycket nytt på gång. Jag har några nya öl på gång också men ska putsa lite mer på de recepten innan de kommer ut på marknaden.

Mellan 25 och 30 procent av produktionen läggs på fat och det är en ganska stor procent jämfört med många andra svenska småbryggerier.

– Jag är väldigt nöjd med att ha investerat i en fatfyllare. Den hjälper oss mycket och vi sparar tid, säger Nilsson.

Den utökade produktionen är väl planerad och är tänkt att ske på flera olika sätt. Rolf Nilsson har klart för sig var det finns marknadsandelar att hämta.

– Vi kan sälja mer till restaurang, och vi tittar lite på export. Dessutom ska vi börja att brygga folköl. I dag brygger vi två dagar i veckan men det får gärna bli fler, säger han.