Seriefigur dyker upp i Eronssons nya bok

Nyligen blev hans bok ”Kreativ Ölbryggning” utsedd till världens bästa ölbok. Nu planerar Peter M Eronsson för en ny lansering där även Herman Hedning dyker upp.

Vinnarboken, som Eronsson skrev tillsammans med Simon Svensson, ser ut att släppas internationellt efter framgången där boken utsågs till världens bästa ölbok. Förlaget Grandine kommer att medverka vid bokmässor i Peking, London, Frankfurt och Mexiko City för att lansera boken.
Det mest talar för att den översätts till flera olika språk och Eronsson kan då bli inblandad i den engelska versionen.
Men ett helt nytt bokprojekt är också i gång. Eronsson samarbetar denna gång med Jonas Darnell, mannen bakom Herman Hedning. Det kommer att bli en bok där seriestrippar med Herman Hedning varvas med fakta och kuriosa om öl. Även en del hembryggning kommer att finnas med i boken.

Herman Hedning finns med i nästa bok som Peter M Eronsson ger ut tillsammans med Jonas Darnell.

– Det blir en kul blandning och boken kommer att släppas i september. Jag har skrivit i hop en del fun facts om öl och det blir även texterom ölkulturen i olika länder. Boken blir på 304 sidor och jag har mina texter färdiga, säger Eronsson.
Den här gången blir han själv även inblandad i tryckning av boken. En kickstarter kampanj har inletts och målet är att den kampanjen ska ge pengar till tryckning. Förlaget kommer sedan att vara inblandat i försäljningen av boken.
– Herman Hedning har funnits sedan 80-talet, det här ska bli ett spännande samarbete. Vi kommer att ha en releasefest på Flying Barrel i Göteborg i samband med bokmässan, säger Eronsson.