Sanna ska njuta av Gotland i sommar

Sommar 2021

Sanna Lindberg svarar på våra sommarfrågor. Foto: Privat.

En sommar på Gotland är något som Sanna Lindberg verkligen ska njuta av. Det och mer berättar hon om i vår sommarserie.

Sanna jobbar bland annat som ölskribent på Dagens Nyheter och här är alla hennes svar.

1. Vilket svenskt bryggeri har imponerat mest på dig under året? Motivera.

– Svår fråga, jag upplever att det är många bryggerier som gjort stora kvalitetskliv sista året. Svartberget i Åre är en av dem – dom tycker jag haft hög nivå på allt från nya pilsner, till ne-ipa och suröl. Nyköping Brewing Co har färre nyheter men allt är av imponerande kvalitet. Också folkölstrenden är värd att lyftas med bland annat Stigberget och Hyllie Bryggeri som goda exempel.

2. Tror du att svenskarna kommer att gå på krogen igen i samma utsträckning som före pandemin när restriktionerna är borta? Hur kommer kroglivet att se ut?

– Det tror jag absolut! Kanske ännu mer. Jag tror att man kommer göra sina restaurangval med extra omsorg, stötta och njuta hos dem som gör en schyst produkt som man gillar. Jag tror och hoppas att vi kommer att se mer av lokala råvaror och hantverksdrycker. Restauranger och barer fyller en viktig roll på många sätt.

3. Vad ska bli eller har varit det bästa med sommaren 2021?

– Jag tillbringar för första gången sommaren på Gotland och ur ett dryckesperspektiv finns här massor att upptäcka – öl, vin och sprit. Det är fantastiskt att vara så nära hantverkarna. En stor bonus i sommar är att man lite enklare kan träffa vänner och familj, det ser jag fram emot.

5. Vilka tre öl skulle du ta med dig till en öde ö?

– Till exempel Bedarö Bitter från Nynäshamns Ångbryggeri, Humle & Dumle saison från Qvänum Mat och Malt och Italo Pils från Stockholm Brewing Co.

6. Vilken är din favoritkombination när det gäller mat och öl?

– Saison och bitter är två favortistilar för mig den här sommaren – och som av en händelse funkar båda utmärkt till en sval, örtig potatissallad och grillad fisk.