Samarbeten i fokus dagen före festival

Bildspel

Bild 1 av 6

Det blev ett kärtåterseende när Greg Hobbs från Five Points bryggde öl med Rebecca Norman på Dugges.

Att brygga öl tillsammans blir allt mer populärt i samband med festivaler. Under torsdagen genomfördes en hel del spännande samarbeten på svenska bryggerier.

 

All In Beer Fest startar under fredagen och det gör att många utländska bryggerier är på plats i Sverige. Då passar många på att göra mer än att bara servera öl på festivalen. Så kallade collabs blir ofta en social grej där det dessutom är så att bryggerierna har nytta av varandras varumärken. Dessutom kan det handla om att träffa gamla vänner eller kollegor.

Så blev det bland annat för Rebecca Norman på Dugges, som bryggde öl med sin tidigare kollega Greg Hobbs från Londonbryggeriet Five Points.

– Jag jobbade där ett drygt år innan det blev flytt till Dugges i fjol, säger Norman.

– Det här är mitt första besök i Sverige oh det är kul att träffas igen, säger Hobbs.

Five Points hör hemma i stadsdelen Hackney i London, men lär inte bli kvar där så länge. Det behövs nämligen en expansion av bryggeriet framöver.

– Vi letar efter lokal och har några alternativ. Vi kommer att brygga cirka 1,8 miljoner liter öl i år men nu går det inte att göra så mycket mer där vi är, säger Hobbs.

Ölet som bryggdes hos Dugges är ett barley wine, som ska släppas i fyra olika versioner. Det är en ölstil som båda bryggerierna gillar.

– Vi brygger faktiskt ett barley wine varje år på nyårsafton hos oss. Det heter Old Greg och har lite olika recept varje år, säger hobbs.

Hos Stigbergets vid Sjöfartsmuséet var det bryggning med danska Broaden & Build. Där bryggdes det en dubbelbock med fikon och katrinplommon, och även hos Beerbliotek var det danskt besök. Där var det Dry & Bitter som hälsade på för att skapa en imperial gose med  passionsfrukt, mango, jordgubbar och melon.

Även i Helsingborg var det samarbete i fokus under torsdagen. Brewski hade bjudit in ryska Zagovor och där bryggdes det tillsammans under torsdagen. Resultatet av det samarbetet blev en dubbelvika med ananas. Båda de bryggerierna dyker upp på All In Beer Fest under fredagen.