Samarbete får premiär med livespelningar

Bildspel

Bild 1 av 3

Linus Pilebrand och Robin Johnander släpper sitt belgiska öl samtidigt som de ska spela live.

De brygger båda öl och spelar dessutom i varsitt hårdrocksband. Nu har Robin Johnander och Linus Pilebrand bryggt öl tillsammans, och snart blir det releasefest med livemusik.

Johnander driver Gamle Enskede Bryggeri, som också har ett taproom i lokalerna vid Globen i Stockholm. Han spelar dessutom i bandet To The Worms. Pilebrand jobbar som huvudbryggare på Göteborgs Nya Bryggeri och spelar i bandet Crowlegion.

I helgen bryggde de öl tillsammans i Stockholm.

– Det blir en belgare gjord på pilsnermalt och vetemalt. Sedan ska vi ha i nypon i sekundärjäsningen, säger Pilebrand.

De båda lärde första känna varandra via ölrelaterade frågor.

– Båda bryggerierna kör ekologiskt och vi hittade varandra i problematiken kring 2018 års skörd. Den skapade en hel del problem och vi började diskutera då. Jag visste faktiskt inte då att Robin hade en musikbakgrund, säger Pilebrand.

När ölet har jäst färdigt blir det releasefest på Gamla Enskede Bryggeri. 13 mars släpps ölet och då kommer båda banden också att spela live.

– Det blir kul att spela i Stockholm och ännu roligare är det förstås att vi kan koppla det till våra öl, säger Pilebrand.

To The Worms spelar klassisk dödsmetall från Stockholm och när Linus Pilebrand beskriver sitt band Crowlegion säger han att det handlar om en blandning av dödsmetall, doom och sludge.