Sam Adams öppnade taproom i hemstaden

Jim Kock var förstås på plats när Samuel Adams öppnade sitt taproom i centrala Boston. Foto: Samuel Adams.

Bryggeriet har funnits i många år. Men nu öppnar till slut Samuel Adams sitt eget taproom centralt i hemstaden Boston.

Deras taproom ligger bara 20 meter från statyn av den amerikanske frihetskämpe som bryggeriet är döpt efter.

– Jag ville göra det han gjorde. Han startade en politisk revolution och utropade frihet för USA. Jag ville starta en ölrevolution och lära amerikanska öldrickare att oberoende bryggerier som Sam Adams kan göra öl i världsklass, sade grundaren Jim Koch i samband med öppningen under torsdagen.

Lokalen ligger i ett område där miljoner människor passerar varje år, men samtidigt har tidigare satsningar i lokalerna flera gånger slutat med konkurs.

– Den här platsen har varit ett självmord för restauranger, sade Koch under invigningen, men givetvis hoppas och tror han att utfallet för Samuel Adams ska bli något helt annat.

Samuel Adams är tillsammans med Yuengling USA:s största craft beer-bryggeri, men under senare år har utvecklingen för deras öl planat ut. I dag är det andra produkter än öl som säljer mest för företaget.

Under fjolåret gick Samuel Adams samman med Dogfish Head, men i deras nya taproom är det bara fokus på öl från det förstnämnda bryggeriet.

Ett bryggverk på 500 liter finns i de nya lokalerna och tolv av de 20 kranarna kommer att vara avsedda för de mindre batcher som bryggs på plats.