Så tappar brittiska pubarna i kristider

De brittiska pubarna har tappat enorma intäkter under det senaste året. Foto: Pixabay.

Är krisen över när pubarna får öppna igen? Nej inte alls. I Storbritannien är tappet enormt jämfört med i fjol.

 

Det är den aktiva organisationen British Beer & Pub Association som gjort en enkät som visar på obehagliga siffror för pubarna i landet.

Det råder fortfarande stopp för att ha öppet sent på kvällarna och det krävs en matbeställning för att få en öl på pubarna.

Det har lett till att majoriteten, sex av tio pubar, inte ens brydde sig om att öppna efter den lock down som infördes i november. För de pubar som öppnade var intäkterna skrämmande låga. Försäljningen var nämligen hela 84 procent lägre än för motsvarande helg för ett år sedan.

– De här siffrorna visar den utsatta situationen som pubarna befinner sig i i dessa jultider. De senaste restriktionerna som varit orättvisa dödar våra pubar, säger Emma McClarkin, VD för BBPA.

Precis som i Sverige är reaktionerna starka på att pubar drabbas gång på gång, medan andra verksamheter med många besökare har öppet som vanligt.

– Julen är en tid när vi ska kunna njuta av varandras sällskap på en pub och njuta av en färsk pub i handen. De nya restriktionerna tar bort allt värde från vår julhandel. Det är verkligen galenskap när man tänker på att biografer, teatrar och sportarenor fortfarande kan ha öppet och servera alkohol, menar McClarkin.