Så placeras bryggarna på årets Brewskival

I år blir det utställare även på andra sidan av Brewskis brygghus. Hanna Gustavsson tror att förändringen kommer att ge en bättre festival. Foto: Ronny Karlsson.

Fler besökare. Betydligt större festivalområde. En hel del kommer att se annorlunda ut när Brewskival kör i gång under fredagen.

Under de tre år som festivalen funnits har den etablerat sig som Sveriges bästa, och amerikanska bryggerier står i kö för att få komma till Helsingborg.

För varje år har festivalen utvecklats och då gäller det inte bara antalet besökare, även om det troligen blir nytt besöksrekord i år.

Till detta år har även festivalområdet förändrats en hel del.

– Vi har 20 fler utställare i år, men området blir också mycket luftigare. Det gör att det blir plats för fler besökare utan att det blir trångt, säger Hanna Gustavsson.

Den stora förändringen är att det i år kommer att stå utställare på båda sidor om Brewskis brygghus. Ytan direkt till vänster om entrén kommer att ha ungefär hälften av utställarna och där ska det även finnas en del mat. Men de flesta matstånden placeras på den gräsmatta som ligger längst bort från entrén.

– Det blir ett test men det känns bra. Dessutom har vi fler tält i år så om det regnar har vi förberett oss bättre.

Något regn ska det enligt prognoserna inte behöva bli och mycket talar för att det blir mellan 7500 och 8000 besökare på två dagar. Och just nu längtar Hanna Gustavsson mest av allt efter att festen ska börja.

– Jag önskar jag kunde säga att det här blir enklare för varje år, men vi ändrar så mycket så det är nog inte så. Men nu kan vi inte växa så mycket mer, säger hon.