Robin fixar specialöl till supporterklubb

”Södra Stå Session IPA”. Det är namnet på Helsingborgs IF:s supporteröl. Bakom idén finns fotbollsfantasten Robin Skoglund.

Vi skrev för några dagar sedan om att BK Häckens supporterklubb Getingarna hade sitt eget öl. Nu finns snart samma sak hos superettalaget Helsingborgs IF och deras supporterklubb Kärnan.

Ölet är framtaget i samarbete mellan bryggeriet Friends Company, puben Kings Corner och supporterklubben Kärnan.

– Jag går ofta på fotboll och vet vilken öl som brukar serveras. Nu hade vi chansen att ta fram något annat, säger Skoglund.

Han jobbar i vanliga fall på Brewski, men det här ölet är framtaget tillsammans med Friends Company och bryggt hus Brygghuset Finn i Landskrona.

Premiär för ölet blir det under onsdagskvällen när supporterklubben samlas inför säsongen på Kings Corner och då kommer även tränaren Per-Ola Ljung att intervjuas.

– Jag har inte provat ölet efter att det fått kolsyra, men det verkade lovande. Jag vet inte om vi ska brygga det igen, det hänger på hur supportrarna tycker om ölet, säger Skoglund.

En del av intäkterna från ölet kommer dessutom att gå till supporterklubben Kärnan.

– Det blir lite pengar och tanken är att ölet ska söttta supporterklubben. Jag har älskat fotboll sedan jag var 14 år och det är där jag har träffat många av mina vänner, säger Skoglund.