Rob fixar ölfestival till Medeltidsveckan

Visby får en ny ölfestival i augusti. Hop Shed Beer Fest arrangeras då nämligen i samband med Medeltidsveckan.

Festivalen fanns redan i fjol men arrangerades då vid Hop Sheds bryggeri. Nu tar man steget in i Visby där det dessutom blir festival i en större lokal 10-11 augusti.

– Vi kommer att ha plats för 600 personer per dag och vi satsar på två dagar i år, säger Rob Bough, grundare av Hop Shed.

Gotland har gott om turister under hela sommaren, men i och med att Medeltidsveckan genomförs samtidigt som festivalen lär det vara massor med människor på ön när festivalen genomförs.

– Vi hoppas förstås på att få en bra uppslutning och vi har precis börjat att sälja biljetter, säger Bough.

Under fredagen blir det ett lite kortare pass mellan 16 och 21, och på lördagen kör man seda en heldag mellan 12 och 22. Då blir det också en del underhållning.

Tolv bryggerier är hittils klara för festivalen och Rob Bough hoppas på ytterligare några. Han serockså gärna att festivalen utvecklas längre fram. Han har haft kontakt med utländska bryggerier som visat intresse och hoppas kunna bjuda in några sådana redan nästa år.

– Tanken är absolut att göra det här varje år. Det var väldigt uppskattad i fjol och vi hoppas att det fortsätter så, säger han.

Här är bryggerierna som är klara för festivalen.

Hop Shed Brewery

Nordic Kiwi Brewers

Den Bryggande Holländaren

Alskute Farm & Brewery

Lost Island Brewery

Gotlands Bryggeri

Burgsviks Bryggeri

Möllys Bryggeri

Snausarve Gårdsbryggeri

Maldes bryggeri

Brewing Költur Bryggeri

Nya Carnigiebryggeriet