Regionala gillen samarbetar på GABF

223 öl från 208 olika bryggerier? Det hade förstås kunnat vara en egen festival, men i det här fallet är USA:s olika bryggargillen bara en del av Great American Beer Festival.

Den stora festivalen i Denver kommande helg är den största i världen, och det är många som vill synas där. I USA finns det gott om regionala bryggargillen och under GABF ska de gå samman. 24 olika bryggargillen har samlats för att samarbete som ska bli en manifestation för de olika gillenas arbete.

Totalt blir det 223 öl från 208 olika bryggerier som alla är medlemmar i något av dessa gillen. I många fall handlar det om små bryggerier som kanske inte hade satsat på att vara på festivalen annars.

Under festivalen gör man också en kampanj för att lyfta fram craft beer. Den som gästar sex av gillena och fyller i ett formulär kan då skryta med att kalla sig ”Support Your Local Brewery Beer Activist”.

Den kampanjen bygger på den senaste satsningen som Brewers Association gjort för att särskilja craft beer från de varumärken som köpts upp av stora bryggerier.