Rasistisk post sätter stopp för välgörenhet

Skylten som startade hela insamlingen. Foto: Privat.

Bryggeriet Busch stöttade Carson King i hans engagemang för ett barnsjukhus. Men efter att ha hittat åtta år gamla rasistiska inlägg kliver bryggeriet av och skänker pengarna på egen hand.

Beernews har tidigare berättat om studenten Carson King, som skämtsamt höll upp en skylt under en tv-sändning där han bad om pengar till mer öl.

Tv-sändningen sågs av massor med folk och pengarna strömmade in. King förklarade då att han tänkte behålla pengar till en låda öl, och sedan skänka resten till ett barnsjukhus. Flera företag, däribland Busch vars öl King ville ha, hakade på att ville också skänka pengar.

Men nu har en annan sida kommit fram i det hela. Det visade sig nämligen att Carson King för åtta år sedan postade rasistiska inlägg i sociala media. King har bett om ursäkt för det och säger att det var något han gjorde som 16-åring och inget han stör för idag.

– Jag generas av vad jag tyckte var roligt som 16-åring och vill verkligen be om ursäkt. Jag vill inte att detta ska låta någon skugga falla på att vi samlat in över en miljon dollar, säger han i sin förklaring.

Men Busch väljer nu att kliva av samarbetet med King. I stället skänker man på egen hand 350 000 dollar till det aktuella barnsjukhuset.