Festivalgeneralen börjar på bryggeri

Erik Frithiof blir nu anställd på Hyllie Bryggeri. Foto: Privat.

Han jobbar hårt med första upplagan av Great Swedish Beer Festival. Men nu blir Erik Frithiof även heltidsanställd på Hyllie Bryggeri.

Frithiof var en av initiativtagarna till Great Swedish Beer Festival, som i slutet av oktober genomförs för första gången med 100 svenska bryggerier på plats.

Men nu tar han steget in i ölvärlden ännu mer. Han blir nämligen anställd på Hyllie Bryggeri av Michael Nathhorst.

– Det ska bli kul. Jag kommer att dela upp tiden lite i början med tanke på festivalen, men sedan blir det heltid. Jag har ju jobbat heltid med annat tidigare också, säger Frithiof.

Planen är att han på bryggeriet ska göra det mesta förutom att brygga öl. Fokus blir på försäljningen men även på distribution och marknadsföring.

– Vi behöver jobba med att lyfta varumärket. Alla känner inte till Hyllie Bryggeri, men de som gör det tycker bra om det. Det ska vi jobba vidare med, säger Frithiof.

Han ser också möjligheter med att vara i branschen på heltid inför kommande festivaler. För GSBF ska definitivt leva vidare.

– Ja, så är det absolut tänkt, säger Frithiof, som nu jobbar med festivalen tillsammans med Glenn Pålsson.

Det blir några intensiva veckor för Frithiof med både festivalen och ett nytt heltidsjobb, men det är inget som oroar honom. I stället ser han stora möjligheter med Hyllie Bryggeri.

– Vi kommer också att kunna jobba mer med besöksverksamheten vid bryggeriet. Det finns ganska stora ytor där.